donderdag 16 augustus 2012

Campertrip zuidwest USA

In de zomer van 2012 zijn we met een 8 meter lange camper ("RV") door het zuidwesten van de USA getrokken. We begonnen in Las Vegas en eindigden in San Francisco.  Het werd een onvergetelijke trip; zowel qua leven in een camper als qua omgeving en landschappen. Het zwaartepunt lag op de National Parks. De campings waren afwisselend relatief luxe (buiten de National Parks) en basic (in de NP's). In Las Vegas en San Francisco zaten we in een hotel.
Hoewel de focus dus niet op geocachen lag, hebben we er uiteraard wel een paar gedaan; hoofdzakelijk Earthcaches en Virtuals.
Hierbij een korte fotoimpressie.

We begonnen onze trip in Las Vegas, waarna we naar Zion National Park reden.
Na Zion NP bezochten we Bryce NP. Wat ons betreft was dit, samen met Arches, het mooiste park. De oranje pilaarvormige rotsformaties ("hoodoos") zijn kompleet anders dat wat je normaal ziet.
Hier liepen we we een vrij lange gecombineerde trail langs de valley (Rim Trail) en erin (Navajo Loop).


Bryce NP


Na Bryce bezochten we Capitol Reef, waarna we Arches NP bezochten. Dit park is bekend om z'n stenen bogen die door erosieprocessen in de zandsteen-formaties zijn ontstaan. Bij vrijwel elke Arch was wel een Earth- of Virtual Cache. We stonden hier overigens op een geweldige camping; Devils Garden Campground.


Landscape Arch

Delicate Arch 's avondsNa Arches NP kwamen we terecht in Monument Valley. Hier zie je die typische rotsen ("buttes") zoals je veel in westerns tegenkomt.

"buttes" in Monument Valley


Na Monument Valley bezochten we de Antelope Canyon. Dit is een zgn. Slot Canyon die door water-erosie is gevormd. Omdat bij hevige regenval deze kloof plotseling snel kan vollopen mag je hier alleen onder begeleiding van indiaanse gidsen in. De lichtinval door deze smalle kloof is spectaculair.

Antelope Canyon


Uiteraard mag de Grand Canyon in een reis door de USA niet ontbreken. Door de grootte en drukte vonden we dit National Park toch wat minder spectaculair dan bijv. Arches en Bryce.

Grand Canyon


Na de Grand Canyon trokken we in twee dagen naar de Stille Oceaan. Onderweg namen we een paar stukjes van de bekende Route 66 mee. Hier ligt ook een mooi stukje GeoArt: deze
Het is hier allemaal woestijn waarbij de temperatuur in de zomer makkelijk 50 graden wordt. De dag dat wij hier waren was het gelukkig wat minder warm, ongeveer 35 graden. Op Route 66 is het hier niet druk; je kunt makkelijk midden op de weg foto's maken en de camper keren.

op weg naar Route 66 GeoArt

dat is nou GeoArt-met onze twee smilies rechtsbovenin ;-)


Na De Stille Oceaan-kust zijn we weer het binnenland in gereden om de oudste National Park van de VS te bezoeken; Yosemite NP. Dit is eigenlijk een enorm grote vallei met mooie bergen, watervallen en diverse voor ons zeldzame dieren zoals beren, poema's en coyotes. Hiervan hebben wij alleen de beren gezien. Rond Yosemite hebben we relatief nog de meeste Traditional Caches gevonden.

Glacier Point in Yosemite


De laatste stad van onze vakantie was San Francisco; hier werd de camper weer ingeleverd.
Uiteraard werd de Golden Gate Bridge bezocht (door een navigatiefout reden we met die grote camper dwars door de stad en over de Golden Gate; maar dat leverde wel weer leuke foto's op).

Golden Gate Bridge in San Francisco


Ook brachten we een bezoek an Alcatraz Island. De excursie met (Nederlandse) audioguide is een aanrader. Zelfs hier lag een Virtual Cache.

Alcatraz Island 's avonds

We kijken terug op een erg geslaagde vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten